Loki: a rossz kezdés átka

Köstner Vilmos nem mindig értett egyet a játékvezetők ítéletével
Köstner Vilmos nem mindig értett egyet a játékvezetők ítéletével - © Fotó: Molnár Péter
Debrecen – Túl sokat vett ki a Loki játékosaiból a felzárkózás, így nem maradt erő a végére.

Bár remekül helytállt, végül nem jött össze a bravúr a DVSC Schaeffler együttesének szerda este a Ferencváros ellen. Az első fél­időben nagy hátrányba kerülő piros-fehérek a folytatásban visszajöttek a meccsbe, de az utolsó percek a fővárosiaknak sikerültek jobban, így 30–34-re megnyerték a találkozót.

Győzelemre törekedtek

– Remek hangulatú, színvonalas kézilabda-rangadót láthatott a Hódos közönsége, jó hírverésül szolgált a sportágnak – tekintett vissza az összecsapásra Köstner Vilmos, a Loki vezetőedzője. – Olyat, amelyeket abból az időkből szokott meg, amikor mindkét gárda a dobogóért küzdött a bajnokságban. Nem szeretem a szimpatikus vesztes szerepét, egyértelműen a győzelemre törekedtünk a mérkőzésen. Nem segítette a felkészülést a válogatottszünet, de az itt maradókkal olyan munkát tudtunk végrehajtani, hogy úgy éreztem, a nemzeti csapattól visszatérőkkel együtt képesek leszünk legyűrni a zöld-fehéreket. Tudtam, hogy Elek Gáborék valamilyen szinten tartanak a mérkőzéstől, hiszen Debrecenben, egy ilyen közönség előtt senkinek sem könnyű nyerni.

Bírni kell a végjátékot

A Loki gyenge kezdése alapjai­ban határozta meg a játék képét, hiszen óriási energiát követelt a piros-fehérektől, hogy a hétgólos hátrányt a második félidőben eltüntessék.

– A második félidőért nagy dicséretet érdemelnek a lányok, ugyanakkor ez a csapat még nem érett meg arra, hogy egy ilyen rangadót megnyerjen, mert a végjátékot még nem tudja lejátszani taktikailag úgy, ahogy kellene, ebben a Fradi a Bajnokok Ligája-tapasztalatával sokkal jobb volt – hívta fel a figyelmet egy fontos részletre a szakember. – Ha egy csapat egy magyar válogatott szintű gárda ellen 35 perc alatt kilenc gól különbséget tud közé tenni, annak képesnek kell megfelelő hittel és önbizalommal rendelkeznie ahhoz, hogy éles helyzetben se remegjen meg a kéz, és ebben még van hova fejlődnünk. Lotte Grigel mérkőzés közben rosszul lett, emiatt középen rotációs nehézségekkel küzdöttünk, így a végjátékra elfáradtunk, ez és a hullámzó teljesítményünk volt elsősorban az oka a szerdai vereségnek, de a végjátékban születtek olyan ítéletek, amelyek befolyással voltak az eredményre. A bíróknak voltak rossz döntéseik, amelyek mindkét csapatot sújtották, de úgy érzem, minket jobban. A sportban megtörténik, hogy a játékvezetők a nevesebb, erősebb csapattal szemben időnként elnézőbbek, nekünk sok gyakorlással és győzelemmel kell újra kiharcolnunk, hogy egy Ferencváros vagy egy Győr ellen is ugyanazt a „védelmet” kapjuk meg a sípmesterektől, mint az ellenfél – fogalmazott Köstner Vilmos.

MSZ


Debrecen - A második félidőre feljavuló hazaiaknak még a győzelemre is volt esélye, de a végét a Ferencváros bírta jobban. A Ferencvárost fogadta a DVSC Schaeffler együttese a K&H női kézilabdaliga 18. fordulójában. Igazi rangadóhangulatban kezdődött a mérkőzés, mindkét tábor már az elejétől ...

DVSC Schaeffler vs. FTC Rail Cargo Hungaria
Debrecen - A női kézilabda NB I. 2018/19-es szezonjának 18. fordulójában a DVSC Schaeffler az FTC együttesét fogadta szerdán 18 órától a Hódosban. Az összecsapásról élőben tudósítottunk a Hajdú Online-on! Női kézilabda NB I., 18. forduló DVSC Schaeffler vs. FTC Rail Cargo H...Sporthírek