Locsolással hűtik Debrecen útjait

Locsolással hűtik Debrecen útjait
© Illusztráció: Derencsényi István
Debrecen – A tartósan meleg időjárásra tekintettel a debreceni polgármesteri hivatal augusztus 7-től augusztus 10-ig a hajnali és az esti órákra megrendelte az AKSD Kft.-től és a Bazár Parking Kft.-től a szerződésükben foglalt belvárosi, valamint a főbb gyűjtő- és közösségi közlekedéssel érintett utak hűtését, locsolását – olvasható az önkormányzat közleményében.

A tájékoztatásból kiderül az is, hogy a locsolás emellett érinteni fogja a józsai városrészt, valamint a Tócóskert, a Vénkert és az Újkert lakótelepeinek szervizútjait is.

A teljes locsolás alkalmanként több mint 200 ezer négyzetméternyi útburkolatot érint.


Vízosztás a hőségben Budapesten a Deák téren 2018. július 31-én. A rendkívüli és tartós hőség miatt országosan életbe lépett a hőségriadó, a vörös kód. A napi középhőmérséklet helyenként a 27 Celsius-fokot is meghaladhatja, a legmagasabb hőmérséklet 35 Celsius-fok is lehet.
Budapest - A másodfokú hőségriasztás ismételt elrendeléséről döntött az országos tisztifőorvos. Kovács Attila keddi budapesti sajtótájékoztatóján közölte, a hőségriasztás kedd éjféltől péntek éjfélig tart. Az intézkedésről értesítették a megyei kormányhivatalokat, az egészségügyi és a szociáli...

Budapest - Fokozódik a hőség - hívta fel a figyelmet honlapján az Országos Meteorológiai Szolgálat kedden. Mint kifejtették: a nyugatról kelet felé araszoló hidegfront előtt déli irányból egyre melegebb levegő áramlik Közép-Európa térségébe. Ezért szerdán tovább emelkedik a hőmérséklet. Főleg a D...