Helyi közélet

2016.08.03. 19:42

Hűbérbirtok frekvenciák

<em>Bár a lottószámokat is így tudnám előre! Ez jutott eszembe, amikor hírét vettem, hogy nem hosszabbítják meg a Class FM rádió novemberben lejáró frekvenciaengedélyét</em>. Orosz Csaba írása.

Bár a lottószámokat is így tudnám előre! Ez jutott eszembe, amikor hírét vettem, hogy nem hosszabbítják meg a Class FM rádió novemberben lejáró frekvenciaengedélyét. Orosz Csaba írása.

A Médiatanács elutasította a kereskedelmi adó üzemeltetőjének azon kérelmét, hogy újabb öt évre kapjon lehetőséget a sugárzásra. Mint ismert, Simicska Lajos és Nyerges Zsolt a „g-nap” után eladta a rádiót Michael McNutt amerikai üzletembernek és a Marquard-médiacsoportnak. Ahogy visszaidézem az elmúlt 25 év hazai országos kereskedelmi rádiózását, egyértelmű, hogy a mindenkori kormányok állami hűbérbirtokként kezelték ezeket a frekvenciacsomagokat. Mindig olyanok kaptak lehetőséget, akik kedvesek voltak a hatalomnak, vagy éppen valamilyen politikai alku részeként kerültek a tűz közelébe. Kezdetben a Class FM-et is annyira szerették, hogy a csődbe jutott konkurens, szintén országos Neo frekvenciáit meg sem pályáztatták, nehogy vetélytársuk legyen. Afelől sincs kétségem, hogy kinek fogják odaadni ezeket a frekvenciákat. Csak egy kicsit figyelni kell a média mozgásokat és bárki könnyen rájöhet, melyik közismert személyiségre gondolok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában