Litvániától Eger városán át Bakuig

Litvániától Eger városán át Bakuig
© Fotó: harangiboxing.hu
Debrecen – A litvániai Annual Socikas Tournement zajlott hétvégén. Ezen Ungvári Pisti még nem húzott kesztyűt a magyar válogatott tagjaként, mivel a litvánok nem indítottak 49 kilós kategóriát.

Ám jó hír, hogy Ungi is itthon készül már – köszönhetően az összefogásnak, ami által hazatérhetett Németországból. Varga Miklós ugyanakkor elindult 60 kilósok mezőnyében. Az első kanyarban rögtön azt a franciát kapta, akivel a belgrádi Winner tornán döntőt vívott. A kiváló formában lévő gall srác – sorozatban nyeri a nemzetközi viadalokat tavasszal – győzött végül 2-1-re, ám Máté Attila edző szerint egyre közelebb van Miki hozzá, s ha ismét összefutnak, reméli, már a mi fiunk győz!

A Sofiane Oumiha elleni meccs igencsak szorosan alakult. Varga Miklós és a későbbi tornagyőztes francia (kár, hogy már az első találkozón egymásra leltek a sorsolás szeszélye folytán) jó meccset vívott egymással, ám a megosztott pontozás során a bírák picivel a másik sportolót látták jobbnak.

Varga Miki így nem lépett tovább ezen a tornán, ám a mezőny jelenleg legjobb formában lévő öklözőjével meccselhetett – ráadásul egy forma-forma derbin, így jól szolgálta mindez a felkészülését.

Európai Játékok

A Harangi Imre SE kiválóságai, Varga Miklós és Ungvári István is a június 10-21. között esedékes Európai Játékokra izzítja a formáját. A Bakuban sorra kerülő viadalon sok más sportág mellett az ökölvívás is terítékre kerül, és a magyar válogatottban a két remek bunyóssal ott lesz vezetőedzőnk, Máté Attila is – éppen ma voltak ruha próbán Budapesten.

Bornemissza és válogató

A HISE csipet-csapata eközben a június 4-6. között az egri Bornemissza Gergely Ökölvívó Emlékversenyen csatázik.

A fiúknál (serdülő korosztály) Kanalas Dániel 41,5 vagy 43 kilóban, Varga Jenő Richárd 43 vagy 44,5 kilóban, míg Veres Tibor 65 vagy 68 kilóban bokszol (lehet két súlyban is nevezni a versenyzőket, de nyilván csak az egyikben indulnak el). A lányokról is szólva – részletek később -, ők válogatóra készülnek a következő hetekben.

– Koppányi Szabolcs –
harangiboxing.hu