Liturgikus énekverseny Hajdúdorogon

A Szent Bazil Oktatási Központban Görögkatolikus liturgikus énekversenyre várják a jelentkezőket és érdeklődőket, ahol négy kategóriában kell teljesítenie a versenyzőknek április 24-én szombaton 15 órától, Hajdúdorogon.

A gyermekeknek (0-14 éves korig) egy szabadon választott Miatyánkat (a www.gorogkatolikus.hu honlapon szereplő változatok közül), az Apostoli szakaszból az Ef 6,1-10-et, valamint az 1. hangú és egy szabadon választott föltámadási tropár éneklése a kötelező.
Ifjúsági kategóriában (15-18 év) a 3. hang sztihira dallamú és egy szabadon választott Miatyánk az „Ezért” újságban közöltek közül, egy szabadon választott szakasz az Apostol: Róm 12, 13-21-ből, egy, a már említett honlapon szereplő Tebenned örvendez… változatból és egy szabadon választott sztihira a kötelező.

Felnőtteknél (19-99 év) az 5. hangú Üdvözlégy mintadallamú és egy, helyben megjelölt a honlapon szereplő Miatyánk eléneklése az egyik követelmény.

Emellett egy a helyszínen kijelölt szakasz előadása az Apostol: Róm 8, 22-27-ből, az „Íme, a Vőlegény…” (8. hangú saját dallam) és egy szabadon választott irmosz valamelyik kánonból.
Emellett pedig a profiknak (kántorok, kántorjelöltek, teológus hallgatók) is lehetőségük nyílik megméretni magukat. Nekik a Nagy Szt. Bazil Liturgia dallamaiból helyben kijelölt éneket kell előadniuk (a honlapon szereplő változatban), a Valóban méltó-t 8 sztichira dallamra helyben kijelölve, az Apostoli szakaszt helyben kijelölve valamint egy szabadon választott, nagyobb terjedelmű liturgikus tételt.

A korhatárt az énekverseny napja szabja meg. (Aki épp aznap ünnepli születésnapját, az ajándékul megválaszthatja, hogy mely korcsoportban szeretne indulni.)
A jelentkezést a sajtóiroda címére kell küldeni április 20-ig (4400 Nyíregyháza, Bethlen G. u. 5. vagy sajto@gorogkatolikus.hu).