Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.04.03. 13:20

Fidesz sajtótájékoztató Nyíregyházán

<p>Nyíregyháza - Az élelmiszerárak emelkedéséből, a hazai termékek arányának csökkenéséből mindenki, a munkanélküli segélyért folyamodó kistermelők növekvő számából pedig az önkormányzatok által érzékelhető, hogy mezőgazdaságunk mennyire hanyatlik.</p>

Így kezdte Simon Miklós (Fidesz) országgyűlési képviselő csütörtökön, a Lenti István a megyei önkormányzat tanácsnokával közösen tartott sajtótájékoztatóját.

A honatya hozzátette: az országosan 13 százalékos visszaesés mezőgazdasági megyénkben eléri a 25-30 százalékot is vele pedig tízezrekben mérhető az ágazatból kiesett, még napszámba sem foglalkoztatott munkanélküliek száma.
Lenti István szerint miközben a kormányzat elhallgatja a problémákat, folyik a nagytőke zsákmányszerzése Magyarországon.

A piacnak azt a kis szeletét is, amelyből a kistermelők éltek, átadják a nagytőkés csoportoknak, aminek következtében a bérmunkára a növényi monokultúrákra alapozó latifundiumok mezőgazdasága, a szétzüllesztett vidék országa lehetünk.
A vidék Magyarországának egyetlen esélye, ha egy új politikai akarattal az állam szembe megy a fenyegető új gyarmatosítással és miközben nem adja fel a biológiai és kulturális szokszínűségünket, útját állja a nép elszegényedésének – hangoztatta a Fidesz két megyei politikusa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!