Liget Budapest – Garázdaság miatt nyomoz az ügyészség a hétvégi incidens miatt

Budapest – Garázdaság vétségének gyanúja miatt pénteken elrendelte a nyomozást a Budapesti Nyomozó Ügyészség a vasárnapra virradó éjszaka az Olof Palme sétányon történtek miatt – tájékoztatta a Fővárosi Főügyészség szóvivője az MTI-t.

Bagoly Bettina azt közölte: az ügyészség megállapította, hogy a bűncselekmény gyanúját nem lehet kizárni, a tényállást csak nyomozás keretében lehet tisztázni. Emellett az esettel kapcsolatban azóta újabb feljelentés érkezett, amely szerint további szemtanúja is van a történteknek, akinek a meghallgatása szintén szükséges.

Minderre tekintettel a nyomozás elrendelése volt indokolt – tette hozzá a szóvivő.

Az MTI csütörtökön számolt be arról, hogy az ügyészség feljelentéskiegészítést rendelt el az ügyben.

Az Országos Rendőr-főkapitányság kedden közleményben tudatta, hogy hangoskodó, a nyugalmukat zavaró járókelők miatt tettek bejelentést a rendőrségen a XIV. kerületi Olof Palme sétányon tartózkodók július 17-én éjjel. A járőrök a szükséges intézkedéseket megtették. Felmerült a rendőrség szolgálaton kívüli, szabadidejüket töltő hivatásos állományú tagjainak érintettsége, így az ügyben keletkezett iratokat a rendőrség megküldte a Budapesti Nyomozó Ügyészségnek – írták.

Hétfőn az RTL Klubnak egy nő azt nyilatkozta: a hétvégén a Városligetben, egy sátorban fekvő kislányát kétszer vesén rúgták ismeretlenek. Az Index hírportálnak elmondta, hogy a sátorban alvó gyerekkel arra riadtak fel 17-én hajnal fél kettőkor, hogy valaki belerúgott a sátorba, eltalálva a kislányt. Majd amikor kikiabált, hogy egy kislány fekszik a sátorban, azt hallotta, ahogy “visszatrappol” az illető, és “Így kell ligetet védeni!” – felkiáltással még egyszer ugyanoda rúgott, és másodszor is eltalálta a kislányt. A megrúgott gyerek és az édesanyja a kórházba ment kivizsgálásra, a kislánynak nem lett komolyabb baja – számolt be a történtekről a portál.

– MTI –