Sport

2016.04.12. 18:02

Nem fogják könnyen adni magukat

Berettyóújfalu - Háromgólos hátrányban, alapemberei nélkül indul harcba Magyarország az olaszok ellen.

Berettyóújfalu - Háromgólos hátrányban, alapemberei nélkül indul harcba Magyarország az olaszok ellen.

Szerdán este 20.30-tól, Pratóban játssza le a magyar férfi futsalválogatott az olaszok elleni világbajnoki pótselejtező visszavágóját. Az első meccsen, melyet március 22-én, Miskolcon rendeztek, nagy küzdelem alakult ki a felek között, és egy félidőn át egyenrangú ellenfele tudott lenni a világranglistán 30. helyezett Magyarország a negyedikként jegyzett olasz csapatnak. A 0–0-s első húsz perc után rákapcsoltak az olaszok, akik Alex Merlim duplájával és Mammarella találatával 3–0-ra legyőzték Sito Rivera alakulatát.

Sajnos több embert is nélkülözni kényszerül a szerda esti találkozón a magyar együttes: amint arról az mlsz.hu beszámolt, a válogatottunk húzóembere, Dróth Zoltán sárga lapjai, Rábl János az ukránok elleni kiállítása miatt kénytelen kihagyni a mérkőzést, a csapatkapitány Trencsényi János pedig sérülés miatt hiányzik majd.

Nem adják fel

A korábban Olaszországban is dolgozó, a Napoli és a Luparense csapatát egyaránt irányító Sito Rivera úgy véli, a továbbjutásról már felesleges beszélni, de ez nem jelenti azt, hogy ne tennének meg mindent egy jó eredményért. – Úgy érzem, hogy az első meccsen egy erősebb ellenféllel szemben sikerült egy félidőn át helytállni, végül sajnos az olaszok három gólt is tudtak szerezni. A visszavágót sem adjuk fel előre, szeretnénk a maximumot kihozni magunkból, és minél jobb eredményt elérni Pratóban. Sokat kell javítanunk a játékunkon, és nagy érvágás alapembereink hiánya is, de úgy érzem, hogy vannak jó képességű játékosaink, például Komáromi és Harnisch, akik egészségesen várják a találkozót – mondta a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Sito Rivera az mlsz.hu-nak.

Bár két újfalui, Trencsényi és Rábl sem lehet ott Olaszországban, a keretben így is négy MVFC-s játékos kapott helyet: Dávid Richárd, Gál István, Szabó Péter és Komáromi Péter harcolhat majd a magyar sikerért.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!