Sport

2016.07.06. 09:47

A pofátlanság netovábbja? - Csúnyán elbántak Bernáth Istvánnal

Hajdúsámson - Bernáth István, a HISE +91 kilós bokszolója két meneten keresztül rommá verte folyton menekülő brazil ellenfelét a venezuelai olimpiai kvalifikációs nemzetközi tornán (kedden), ám a végén 3-0-val ellenfelét hozták ki győztesként.

Hajdúsámson - Bernáth István, a HISE +91 kilós bokszolója két meneten keresztül rommá verte folyton menekülő brazil ellenfelét a venezuelai olimpiai kvalifikációs nemzetközi tornán (kedden), ám a végén 3-0-val ellenfelét hozták ki győztesként.

Máté Attila vezetőedző a helyszínen élte át mindezt, s több órával a mérkőzés után is hitetlenkedve mesélte mi, történt.

Máté Attila: - Teljesen el vagyok keseredve én is, Pisti is. A brazil elleni első menet az elment, ezt elismerem. Mert bár hatalmas fickó volt ő is, de mégis tartott Pistitől, s ekkor még a fürge lábaival el tudott mozogni amikor kellett. A második menettől azonban Pisti úgy verte ellenfelét, mint a cséphadaró. A brazil maximum elmenekült - ha tudott -, de Bernáth így is eltalálta rengeteg alkalommal. Két esetben egyértelműen meg volt fogva a brazil, de mivel kibírta a végéig, jött a pontozás. Én nyugodtan vártam, mert azt láttam, hogy Pisti ennél jobban aligha tudta volna elpüfölni a másikat. Erre fel mondják, hogy nyer a brazil... Az is roppant szomorú, ahogy Varga Mikivel bántak korábban, például a volt világbajnok ellen, Bakuban. Aztán Törökországban Bernáth - emlékszünk rá - a török fickó ellen nem bunyózhatott a bronzmeccsen (ha nyer, márpedig erre nagy esélye volt, mivel előtte szétverték leendő ellenfelét, akkor kint van Rióban), egy török orvos intézkedése nyomán. Most meg itt van ez az eset. Az is megfordult a fejemben, hogy vagy a hazai, venezuelai versenyzőnek akartak a házigazdák egy könnyebb ellenfelet adni, hiszen ezután a venezuelai és Pisti találkoztak volna. A brazil ellen pedig egyértelműen több esélye lesz a venezuelainak, mint Pisti ellen lett volna, vagy egyszerűen már arra gondoltak, hogy Rióba kijuttatnak valahogy még egy brazil versenyzőt... Mondom még egyszer, Bernáth István kiválóan bokszolt kedden. Egyértelműen jobb volt ellenfelénél, akart, küzdött, mint egy oroszlán, ütötte, ahogy bírta. Ám a végeredményen ez nem látszik. Sok év munkáját teszik tönkre ezzel egyesek.

Olimpiai kvalifikációs torna, a legjobb 8 között

2016. július 5., Vargas (Venezuela)

+91 kg

Bernáth István (HUN) - Dos Santos Nascimento (BRA) 0-3

A pontozók közül a kínai és a Srí lankai egyaránt 29-28-ra adta a brazilnak a meccset, a kanadai pedig 30-27-re. Az algériai és az azeri bíró pontozását nem tudjuk, de ők egyébként is "kiestek" a sorsolásnál.

Máté Attila elmondta azt is, hogy a többi eredmény sem alakult rosszul, hiszen a másik ágon az orosz kiesett (egy ukrán verte ki, akinek kínai ellenfele lesz az elődöntőben), míg ezen a felső ágon Pisti a legjobb 4 között a hazai, venezuelai bunyóssal került volna össze. Nem lett volna könnyű csata, de ez már egyébként is csak okoskodás, hiszen sajnos Pistit elgáncsolták a további küzdelmektől.

- Koppányi Szabolcs -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!