Helyi közélet

2016.04.25. 09:01

Tényleg lemérgezték a hajdúdorogi paprikákat? - Valaki tönkretette a közmunkások ültetvényét

Hajdúdorog - Mindössze néhány kisebb foltban maradt a veteményből.

Hajdúdorog - Mindössze néhány kisebb foltban maradt a veteményből.

Több ezer közmunkaprogramban nevelt paprikapalánta pusztult el Hajdúdorogon az előző hét folyamán. A növényeket két, egyenként 500 négyzetméteres fóliasátorban nevelték. Csige Tamás polgármester érdeklődésünkre elmondta, már az előző hét szombatján érzékelték, hogy a növények felperzseltek, rozsdabarna színűek lettek. A jelek mérgezésre utalnak, vélhetően gyomirtó szer kerülhetett az ültetvények öntözőrendszerébe. Hogy miként, azt még nem tudni. Az azonban bizonyos, hogy a dolgozók nem férhetnek hozzá a mérgekhez, így, ha szándékos károkozás történt, azt külső személy követhette el. Egyelőre gondolkodnak rajta, van-e értelme rendőrségi feljelentést tenni.

– Nem a kár a lényeg. Sokkal inkább az, hogy azok munkáját tették tönkre, akik ezen dolgoztak, s láthatták, van értelme a lelkes és kitartó munkának – magyarázta a polgármester, akitől azt is megtudtuk, most azt vizsgálják, szükség van-e a sátrakban teljes talajcserére. Elmondta, néhány nappal korábban egy hektáron ültettek el paprikamagot, így most várják, hogy azok előbújjanak a földből.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában