Lezuhant egy katonai helikopter Jemenben – tíz halott

Legalább tíz jemeni katonai halt meg vasárnap, amikor lezuhant az őket szállító katonai helikopter az ország északi részén. A gép a síita felkelők fellegvárának számító Szaasa tartományban zuhant le.

Egy jemeni tisztségviselő szerint műszaki hiba okozta a balesetet, de erről részleteket nem árult el. A helikopter egy másik katonai járműre zuhant rá – tette hozzá.

A baleset Szaada városától keletre, egy hegyvidékes területen történt, ahol az elmúlt hat hónapban heves harcok dúltak a síita lázadók és a jemeni kormánycsapatok között. A jemeni hadsereg vasárnap azt közölte, hogy a kialkudott tűzszünetet mindkét oldal tartja, és az azt felügyelő közös bizottság rendszeresen ülésezik.

A síita lázadók, és a jemeni kormány 2004 óta harcol egymással kisebb-nagyobb megszakításokkal. A harcokban több ezer ember halt meg, és negyedmillióan voltak kénytelenek elhagyni otthonaikat. Legutóbb 2009 augusztusában voltak összecsapások, amikor a kormányerők támadást indítottak az ország északi részén lévő felkelők ellen.