haon-sportoldal

2008.05.12. 20:57

A hadházi Hóhér vb-címért bokszol!

<p>Hajdúhadház – Világbajnoki címmérkôzésen léphet szorítóba május 31-én Nagy „Hóhér“ József, de nem a tőle megszokott középsúlyban, hanem két súlycsoporttal feljebb, cirkálósúlyban.</p>

A hajdúhadházi illetőségű Nagy – aki eddigi 19 meccsébôl 18-at megnyert, 12-t kiütéssel, s csak egy veresége van – annál a Nemzetközi Boksztanács (IBC) nevű szervezetnél próbál szerencsét, amelynél korábban névrokona, Nagy „Csonttörô“ János birtokolt világbajnoki övet.

A magyar öklözô a betöltetlen cirkálósúlyú övért lép majd a kötelek közé a hónap utolsó napján a lengyelországi Legicában, ahol ellenfele a helyi kedvenc, a WBC szervezet veretlen junior világbajnoka, Pawel Kolodziej lesz, akinek mérlege 20 gyôzelem, benne 12 KO.

Nagy József otthon, a Hajdúhadházi VSE ökölvívóinál, nevelőedzője, Gábor László irányítása alatt készül fel az összecsapásra. A hadházi sportoló hatszoros amatőr magyar bajnok, junior Európa-bajnoki bronzérmes többszörös EB- és vb-résztvevő, olimpikon (1996, Atlanta).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!