Lezárult a peres eljárás

2004 decemberében az RTL Klub Híradójában és más sajtóorgánumokban a kazincbarcikai Városi Kórházat érintő hír jelent meg egy, az intézményünkben végzett mandulakivétellel kapcsolatban.

Az ügyben, nemrégiben záródott le a peres eljárás, a végzés jogerőre emelkedett – közölte lapunkkal dr. Trencsényi Erzsébet kórházigazgató főorvos.

Fontos a közvélemény is

Az esettel kapcsolatosan tájékoztatni kívánjuk a sajtó képviselőit, és rajtuk keresztül a lakosságot. Azért tartjuk fontosnak, hogy ily módon is tájékoztatást adjunk, mert az esetről megjelent híradások rontották kórházunk hírnevét, ez pedig az intézménnyel szembeni bizalom csökkenéséhez is vezethetett volna. Amikor a híradások megjelentek, akkor is azonnal fontosnak tartottuk, hogy sajtóközleményben tájékoztassuk a közvéleményt arról, hogy kórházunkban szakszerűen kezeltük a beteget, melyet most a bírósági ítélet is igazolt. Ezúttal sajtótájékoztatóra hívjuk a média képviselőit, ahol részletesen be kívánunk számolni a per lezajlásáról, és annak pontos eredményéről. Erre a Kazincbarcikai Városi Kórház igazgatói irodájában kerül sor január 25-én délután két órakor – mondotta végezetül Dr. Trencsényi Erzsébet kórházigazgató főorvos.

B. Gy.