Lezárult a nyomozás a kalauzra támadó kismarjai férfi ügyében

Akt.:
Lezárult a nyomozás a kalauzra támadó kismarjai férfi ügyében
© Illusztráció: 24.hu
Pocsaj – A rendőrök bíróság elé állítási javaslattal fejezték be a nyomozást egy kismarjai lakossal szemben.

2017. február 13-án 11 óra 50 perc körül a gyanúsított a társával együtt úgy szállt fel a Pocsaj felé közlekedő vonatra, hogy nem váltottak menetjegyet. Ezt észrevette a vonaton szolgálatot teljesítő jegyvizsgáló, aki felszólította a két utast, hogy váltsanak jegyet. Az utasok erre nem voltak hajlandóak, ezért a jegyvizsgáló közölte velük, hogy a következő állomáson le kell szállniuk. A pocsaji állomáson az elkövető szidalmazni és fenyegetni kezdte a kalauzt. A peronon a férfi elé állt egy ott dolgozó jegypénztáros, hogy segítsen munkatársának, azonban a garázda ráütött a pénztáros karjára, majd mindkét sértettet meglökte. A rendőrök a helyszínen elfogták az agresszív férfit és előállították a Derecskei Rendőrőrsre, ahol gyanúsítottként kihallgatták. A kismarjai lakos beismerő vallomást tett.

A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság a 19 éves férfival szemben 2017. március 8-án befejezte a közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és garázdaság megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást, és az ügy iratait bíróság elé állítási javaslattal megküldte a járási ügyészségnek.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –


Rátámadtak egy kalauzra a Pocsaj felé közlekedő vonaton

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntett és garázdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság Á. Zoltán kismarjai lakossal szemben.