Lezárult a DADA program Debrecenben

Lezárult a DADA program Debrecenben
© Fotó: police.hu
Debrecen – A Debreceni Rendőrkapitányság bűnmegelőzési szakembere egész évben tartott interaktív előadásokat két alsó tagozatos osztálynak.

A Debreceni Rendőrkapitányság bűnmegelőzési munkatársa 2018. május 31-én megtartotta a Rendőrség DADA programjának záró előadását a debreceni Szoboszlói úti Általános Iskola tanulóinak. Az oktatási intézményben 2017 szeptemberétől az idei tanév végéig havi rendszerességgel találkozott Bereczki Dóra rendőr főtörzsőrmester az iskola több osztályának tanulóival.

A programban résztvevő diákok az interaktív oktatásokon prevenciós ajánlásokat hallhattak a bűncselekmények megelőzése érdekében, ismereteket szerezhettek a közúti közlekedés szabályairól és olyan bűnmegelőzési információkkal is gazdagodhattak, amelyek segítségével csökkenthetik az áldozattá válás kockázatát akkor, amikor a világhálón szörföznek. A program során közvetlen kapcsolat alakult ki a pedagógusokkal is, akik a foglalkozásokat kifejezetten hasznosnak és tanulságosnak tartották.

dada1Fotó: police.hu

Az utolsó tanórán a program oktatója kötetlen foglalkozás keretében a nyári szünidő veszélyeiről beszélgetett a diákokkal. Az előadás végén a gyerekek a Hajdú-Bihar megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Technikai Osztály munkatársainak köszönhetően egy látványos kutyás bemutatót is megtekinthettek. A tanulók rajzokkal hálálták meg a főtörzsőrmester egész éves munkáját.

dada3Fotó: police.hu

Óva intik a fiatalokat:

  • A szünidőben fontos, hogy a szüleitekkel megbeszélt időpontokhoz tartsátok magatokat, mindig tudjanak arról, hogy hol vagytok!
  • Sport, játék, strandolás közben is vigyázzatok értékeitekre! Fürdőzés közben se hagyjátok őrizetlenül a holmikat, csak a legszükségesebb dolgokat vigyétek magatokkal! Szabad vizek mentén csak a kijelölt fürdőhelyen történő strandolás a biztonságos. Felhevült testtel, teli gyomorral, bódult állapotban, soha ne menjetek a vízbe! A természetes vizekben, bányatavakban, víztározókban történő fürdőzés kiszámíthatatlan következményekkel járhat!
  • A nagy melegben, hőségben a figyelem csökkenhet, ezért a közlekedésnél fokozottan ügyelni kell a szabályok betartására!
  • Figyeljetek értékeitekre! Amennyiben utcán ismeretlen személy a mobiltelefon, átadására akar rávenni benneteket, forduljatok egy felnőtthöz, bátran szólítsátok meg az egyenruhás rendőrt, kérjetek tőle segítséget!

– police.hu –