Szigetszentmiklós

2013.06.10. 14:02

Árvíz - Húsz házat öntött el a Duna Szigetszentmiklós-Lakihegyen

  Szigetszentmiklós, 2013. június 10., hétfő (MTI) - Húsz ingatlan lakóinak kellett elhagyniuk otthonukat Szigetszentmiklós Lakihegy városrészében a Duna áradása miatt - közölte a település polgármestere hétfőn az MTI-vel.

    Szabó József (Fidesz-KDNP) elmondta, hogy Szigetszentmiklósnak csak ez a körülbelül száz házból álló ártéri része veszélyeztetett, a város maga biztonságban van.

    Lakihegyről a kitelepítési határozat átvétele után 20 házból költöztek ki a lakók - 19 család rokonokhoz, ismerősökhöz -, ezeket az ingatlanokat azóta elöntötte a víz. A településrész házait, ahol szükséges, homokzsákokkal vették körül. 

    A szivárgások ellenére remélhetőleg nem lesz nagyobb gond - tette hozzá a polgármester. Kitért arra is, hogy Lakihegy bizonyos területein az elmúlt napokban életvédelmi okokból kikapcsolták az áramot és a gázt, de ahol lehet, megkezdték e szolgáltatások visszakapcsolását.

    A Duna áradása Szigetszentmiklósnál kevéssel éjfél előtt megállt, hajnali háromig a vízszint stagnált, majd a folyó nagyon lassú apadásnak indult - közölte Szabó József.

MTI 2013. június 10., hétfő 12:57

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!