Lezárták a szőnyegtolvajok ügyét

Lezárták a szőnyegtolvajok ügyét
© Fotó: police.hu
Debrecen – A rendőrök vádemelési javaslattal fejezték be a nyomozást azzal a két terhelttel szemben, akik a gyanú szerint egy debreceni üzemből szőnyegeket akartak eltulajdonítani.


A Debreceni Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya lopási kísérlet elkövetése miatt folytatott nyomozást két helyi lakossal szemben.

2015. február 20-án 19 óra 27 perckor egy biztonsági őr tett bejelentést a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányságra arról, hogy Debrecenben, egy Balmazújvárosi úton található telephelyen visszatartanak két személyt, mert azok egy üzemből szőnyegeket akartak lopni.

A járőrök a helyszínre mentek, ahol elfogták a 47 éves F. Zoltánt és társát, a 19 éves B. Istvánt, és előállították őket a Debreceni Rendőrkapitányságra. A nyomozók a két helyi lakost kihallgatták.

A megalapozott gyanú szerint a terheltek kibontották a telephely kerítését, majd B. Zoltán bemászott az egyik üzem ablakán, ahol két zsákba 19 szőnyeget helyezett el, s azt az ablakon kiadta B. Istvánnak. A szőnyegeket a gyanúsítottak már nem tudták elvinni, mivel a biztonsági őr tetten érte őket.

A Debreceni Rendőrkapitányság a terheltekkel szemben folytatott nyomozást a napokban befejezte és a keletkezett iratokat továbbította az illetékes járási ügyészségnek.

– police.hu –
hirdetés