Lezárták a kokadi fatolvajok ügyét

Fát loptak a fiúk egy kokdai erdőből
Fát loptak a fiúk egy kokdai erdőből - © Fotó: Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság
Kokad, Létavértes – Fát loptak a fiúk egy kokadi erdőből, ahol a mezőőr tetten érte őket és értesítette a rendőröket, akik elfogták és előállították a tolvajokat. A nyomozók vádemelést javasolnak ellenük.

A Létavértesi Rendőrőrsre 2013. szeptember 18-án délután egy mezőőr telefonon arról tett bejelentést, hogy Kokadon a Vörösmarty utca mögötti akácerdőből ismeretlenek több fát is kivágtak, illetve eltulajdonítottak.

A helyszínre érkező rendőrök felvették a kapcsolatot a bejelentővel, majd adatgyűjtésbe és tanúkutatásba kezdtek. Ennek eredményeként a helyszín közelében egy lakóház udvarán friss forgácsdarabokra lettek figyelmesek. A ház lakóját elszámoltatták, majd az ingatlan szobáit átvizsgálva megtalálták az összevágott akácfákat.

Az egyenruhások a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 19 éves B. Ferencet, valamit 17 éves társát elfogták és előállították a kapitányságra, ahol a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki őket.

A Debreceni Rendőrkapitányság Létavértesi Rendőrőrse a két kokadi lakossal szemben lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a napokban befejezte és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal továbbította az illetékes járási ügyészségen.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –