Lezárt ügy: dílerek és fogyasztók buktak Hajdú-Biharban

Lezárt ügy: dílerek és fogyasztók buktak Hajdú-Biharban
© Fotó: police.hu
Debrecen – A megyei rendőrök vádemelést javasolnak a kereskedőkkel szemben.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztály munkatársainak információja alapján, a nyomozók a Cívis Közterületi Támogató Alosztály munkatársaival 2017. június 20-án 10 óra 40 perckor kábítószer átadása közben ütöttek rajta két férfin egy debreceni társasház előtt.

A rendőrök a két férfi ruházatát átvizsgálták, amely során egyiküknél 280 gramm marihuánát találtak.

A megalapozott gyanú szerint a budapesti H. András hozta a drogot a városba, majd átadta azt a debreceni K.-K. Krisztiánnak, annak érdekében, hogy ő továbbértékesítse.

mh2Fotó: police.hu

A nyomozó hatóság előterjesztést tett előzetes letartóztatásuk indítványozására, amit a Debreceni Járásbíróság 2017. június 22-én elrendelt.

A Hajdú-Bihar megyei nyomozók az ügy teljes körű felderítése során gyanúsítottként hallgatták ki a férfiakhoz köthető kábítószer-fogyasztókat is.

A terjesztőkkel szemben a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya a napokban befejezte a kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást, és az ügy iratait vádemelési javaslattal megküldte a járási ügyészégnek.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –