Lezárt akta: Rablás Hajdúbagoson

Lezárt akta: Rablás Hajdúbagoson
Lezárt akta: Rablás Hajdúbagoson - © Fotó: police.hu
Hajdúbagos – A rendőrök vádemelési javaslattal fejezték be a nyomozást azzal a két gyanúsítottal szemben, akik a megalapozott gyanú szerint berúgták egy hajdúbagosi férfi házának ajtaját, majd a lakásban bántalmazták a sértettet és elvitték a hálózsákját.

A Debreceni Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya rablás bűntett és súlyos testi sértés bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást M. Róberttel és K. Balázsnéval szemben.

A nyomozás adatai szerint egy polgárőr 2014. december 2-án 21 óra 41 perckor tett bejelentést a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába arról, hogy az egyik Hajdúbagoson lakó 64 éves férfi házának az ajtaját berúgta egy nő és egy férfi, akik a sértettől értékeket követeltek. Mivel a férfi nem tett eleget a követelésnek, ezért őt a földre lökték, ahol megütötték és megrugdosták, közben tovább követelőztek. Amíg a sértett a földön feküdt a két gyanúsított átkutatta a lakást, amely során találtak egy hálózsákot, amit magukhoz vettek és távoztak.

A hosszúpályi rendőrök a bejelentést követően adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek, amelynek eredményeként azonosították a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható 57 éves nőt és 35 éves társát, akiket elfogtak és a Debreceni Rendőrkapitányságra előállítottak. A nyomozók K. Balázsnét és M. Róbertet gyanúsítottként kihallgatták, bűnügyi őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat, amelyet a Debreceni Járásbíróság 2014. december 4-én elrendelt.

A Debreceni Rendőrkapitányság a helyi lakosok ellen folytatott nyomozást a napokban befejezte és az ügyben keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal továbbította az illetékes járási ügyészségnek.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –