Levizsgázott az öt kutya

Akt.:
Levizsgázottak a Spider kutyái
Levizsgázottak a Spider kutyái - © Fotók: Ádám János
Miskolc – Öt eb bizonyította engedelmességét és ügyességét a Spider Mentőcsoport Miskolc rendészeti vizsgáján.

A hónapok óta tartó képzés lezárását jelentette az öt kutya megmérettetése, tudtuk meg a mentőcsoport vezetőjétől Lehóczki Lászlótól.

„Múlt évben a rendészek tettek kutyavezetői vizsgát, amely a kinológiától kezdve, a kutyaegészségtanon át a hatályos jogszabályokig minden elméleti tudást tartalmazott. Ezek után kerültek a járőrök mellé a kutyák, amelyekkel idén elkezdték a gyakorlati felkészülést. A szakmai bizottság előtt az utcai és tömegközlekedésben, ügyességi feladatokban, illetve személyvédelmi gyakorlatokban bizonyíthatták alkalmasságukat a rendészeti munkára gazdáikkal közösen az állatok.

Három civil is

A hivatásosok mellett, három „civil” is engedelmességi vizsgát tett. Érdekesség, hogy a német juhászokhoz csatlakozott egy máltai masztiff és egy török kangal is. Ez utóbbi alapvetően nagy testű, pásztorkodásra alkalmas eb, így tőle különösen komoly teljesítmény a sikeres vizsga. A két járőrkutya ezt követően, váltott műszakban Lyukóbányán és Miskolc belvárosában dolgozik” – tudtuk meg ­Lehóczki Lászlótól.

DA


Rendészeti kutyák vizsgáznak a Spider-nél
Miskolc - Nemcsak a diákoknak, a kutyáknak is vizsgaidőszak van: kedden vizsgázott le a Spider mentőcsoportnál nevelődött két kutya, amelyek (miután sikerrel jártak) a miskolci rendészek munkatársai lesznek.