Eljött a tartalmas téli levesek főzésének ideje

Eljött a tartalmas téli levesek főzésének ideje
© Fotó: ÉKN-archív
Budapest – A téli ételek alapvetően a téli alapanyagokra és a téli ünnepekre, szokásokra épülnek, továbbá kárpótolnak a hideg miatt. Így előnyben részesítjük a testet-lelket melengető és laktató ételeket.

Ilyenek például a tartalmas levesek, házias ételek, laktató egytálételek, de a téli hagyományokhoz és ünnepekhez kapcsolódó tipikus ételek is, mint kocsonya, sült bőrös malac, savanyú káposzta ételek. A tél legnagyobb kulináris élménye a disznótoros. Ez „kissé” gyomormegterhelő lehet a zsíros ételek fogyasztáshoz nem szokott szervezetnek, de (mértékkel ugyan) nem szabad kihagyni!

Bár télen nehezebb az ajánlott napi friss zöldség és gyümölcs adag fogyasztását megvalósítani, igyekezzünk mindent megtenni szervezetünk vitaminokkal, ásványi anyagokkal történő ellátása érdekében. Táplálkozzunk egészségesen, az ilyenkor gyakoribb túlkapásokat tartsuk lehetőleg kordában.
Az egészséges életmód, a rendszeres méregtelenítés segít a „téli bűnök” jóvátételében.

HBN








hirdetés