A debreceni Lévai volt a HBZ Kupa legjobb kapusa

Akt.:
Lévai Márton
Lévai Márton - © Fotó: waterpolo.hu
Debrecen – Szegedi tornagyőzelemmel zárult a DVSE által szervezett felkészülési torna.

Debrecen volt hazánk pólófővárosa, a cívisváros adott otthont ugyanis a HBZ Kupának múlt héten. A negyedik alkalommal életre hívott debreceni felkészülési tornán a házigazda piros-fehérek mellett olyan rangos csapatok csaptak össze, mint a BVSC, a Ferencváros, a Pécs, a Szeged, valamint a Vasas alakulata.

A DVSE hivatalos honlapjának beszámolója szerint a háromnapos erőpróbán férfias küzdelmekből és izgalmas párharcokból nem volt hiány. A második játéknap végén, három mérkőzéssel a hátuk mögött a ferencvárosiak és a szegediek őrizték veretlenségüket, míg a házigazdáknak nem sikerült a pontszerzés. Az utolsó nap első felvonása három döntetlent hozott, majd délután következtek a helyosztók. A képzeletbeli dobogó harmadik fokát a BVSC-Zugló együttese kaparintotta meg, a hibátlanok csatáját pedig a Szeged nyerte, így a Fradi a második helyen végzett. A záróakkordra Varga Tamás tanítványai is megrázták magukat – a szegediekkel vívott remi után a torna tizenötödik, és egyben utolsó meccsén a Vasas csapatát győzték le magabiztosan 14–9-re.

A torna gólkirálya 14 találattal Varga II. Zsolt (Tiszavirág Szeged Diapolo) lett, a legjobb játékosnak Tóth Márton (FTC) bizonyult, míg a legjobb kapus címet a debreceniek hálóőre, Lévai Márton érdemelte ki, a DVSE egyébként ötödikként zárt.

HBNTovábbi hírek a Sport kategóriából

Sporthírek