Lévai Márton úgy érzi, jól teljesített

Akt.:
Lévai Márton
Lévai Márton - © Fotó: waterpolo.hu
Debrecen – A DVSE kapusa végül nem került be az Eb-re utazó szűkített keretbe.

December közepén, egy kassai tornával kezdte meg felkészülését az Európa-bajnokságra a magyar férfi vízilabda válogatott. Benedek Tibor szövetségi kapitány tizenkilenc pólóst hívott meg a keretbe, köztük Lévai Mártont, a Debreceni VSE kapusát. A Duna Kupa után Pesten edzett a nemzeti együttes, majd pedig egy külföldi edzőtáborral zárták le az évet a vízilabdások. Zágrábba, ahol a világbajnoki ezüstérmes horvát csapattal kétkapuztak a Benedek tanítványok, már csak tizenhatan utaztak el, a kiválasztottak között Lévai.

Kénytelen elfogadni

A győri Volvo-kupa után tovább szűkítette a kapitány a keretet, a legjobb tizenhárom közé azonban már nem került be a debreceniek ifjú hálóőre.

– Kénytelen vagyok elfogadni a kapitány döntését. Végig úgy éreztem, jól teljesítettem, ezzel együtt meg volt rá az esély, hogy végül kimaradok az Eb-n lehetőséget kapók közül – így is lett. Természetesen továbbra is az a célom, hogy a válogatott kapusa legyek, és világeseményeken képviselhessem a magyar színeket. Persze kissé letörtek a történtek, de ez nem változtat a terveimen – mondta el lapunk érdeklődésére Lévai Márton, aki szerint remek a csapategység a nemzeti együttesben, így szép sikereket vár a társaitól a kontinensviadalon.

Mint megtudtuk, Lévai jövő héten csatlakozik a DVSE-hez, és ő is megkezdi a felkészülést az OB I. folytatására. A kapus bízik benne, hogy olyan produkciót tud majd nyújtani, mellyel hozzásegíti klubját a céljaik eléréséhez.

A magyar válogatott a belgrádi Eb-n a D csoportba került a görögökkel, az oroszokkal és a törökökkel együtt. Varga Dánielék január 11-én, hétfőn 18.15-től kezdik meg a küzdelmeket Görögország ellen.

HBN
hirdetés