Lévai és Szőke a DVSE első érkezői

Lévai Márton
Lévai Márton - © Fotó: Waterpolo.hu
Debrecen – A nemzeti csapat hálóőre elsődleges célja, hogy fejlődjön.

Lévai Márton, a magyar férfi vízilabda-válogatott kapusa és Szőke Szabolcs is Debrecenben folytatja a pályafutását. A két ambiciózus fiatalember a RacioNet Honvéd csapatától érkezik a hajdúsági fővárosba.

A kétszeres bajnoki ezüstérmes cerberus sokáig a Budapest Honvédnál játszott, ahova két éves szolnoki kitérő után idén visszatért, így a 2014/2015-ös küzdelemsorozatban már újra a fővárosiak kapuját védte.

Varga Tamás keresett meg, szeretné, ha Debrecenben folytatnám a pályafutásomat. Nagyon imponált, hogy ennyire ragaszkodik hozzám, és a tervek is tetszettek amiket felvázolt. Ahogy biztosabbá vált ezen tervek megvalósulása, gondolok itt elsősorban a csapat erősödésére, én is egyre biztosabb lettem benne, jó döntés lenne a cívisvárosba igazolni. Nem mondom, hogy döntős csapat lesz jövőre a DVSE, de biztos vagyok benne, jobb helyezést fogunk elérni, mint idén, hiszen kiváló magyar, és válogatott szintű külföldi játékosok érkezése várható. Szeretnénk jól szerepelni a bajnokságban, és ehhez minden adott is. Az egyéni ambícióm továbbra is az, hogy fejlődjek, hiszen ez a kulcs a válogatottbeli előrelépéshez – fogalmazott a magyar válogatott fiatal hálóőre.

Szőke Szabolcs jelenlegi csapata előtt a Vasasban, Szentesen és Szolnokon pólózott, de szerepelt az OSC-ben is.

– Korábban több együttesben is megfordultam, szerettem volna más szemszögből is megismerni a vízilabdát. A cél, hogy egy jó csapattal minél előrébb végezzünk a pontvadászatban, és én ebben kívánom segíteni a debrecenieket – vélekedett Szőke Szabolcs.

HBN–OLAHASporthírek


hirdetés