Letették a Continental elektronikai okosgyárának alapkövét Debrecenben

Akt.:
Letették a Continental elektronikai okosgyárának alapkövét Debrecenben
© Fotó: Derencsényi István
Debrecen – A Continental ünnepélyesen letette az új debreceni gyárának alapkövét, mellyel a technológiai cég az autóipari elektronikai gyártási tevékenységét szándékozik bővíteni.

  • A 2018 szeptemberi alapkőletételt követően a gyártás várhatóan 2020 harmadik negyedévében indulhat majd meg
  • A Continental összesen 100 millió euró értékű befektetésével közel 450 új munkahelyet teremt
  • A magyarországi gyártási jelenlét bővítésére az autóipari elektronikák iránti egyre növekvő kereslet miatt van szükség

Az ünnepélyes eseményre a debreceni Déli Ipari Park zöldmezős területén került sor. Lukas Juranek, a debreceni telephely vezetője köszöntötte a vendégeket, és bemutatta az egység jövőképét:

Egy olyan csúcstechnológiás okos gyárat hozunk létre, amely megfelel az energiahatékony zöld beruházások által támasztott igényeknek. A Continental Debrecenben nem csak kiemelkedő minőségű termékeket fog gyártani magasan digitalizált környezetben, de kiemelkedő karrier lehetőségeket is kínál a régióban élő munkavállalók számára.”

Az alapkőletételi ünnepélyt megtisztelte jelenlétével Stephan Rebhan, a Continental Transmission üzletágának vezetője, dr. Hans-Jürgen Braun, a Continental 30 elektronikai gyárának vezetője, Magyar Levente külügyminiszter-helyettes, illetve dr. Papp László, Debrecen város polgármestere.

cont2Dr. Papp László | Fotó: Derencsényi István

„A Continental gyártási jelenlétének bővítése Magyarországon fontos részét képezi a növekedési stratégiánknak Európában, hiszen ezáltal a kontinensen is kiterjesztjük gyártási tevékenységünket, és így még jobban kielégíthetjük a vásárlóink egyre növekvő keresletét az autóipari termékek iránt” – mondta el Dr. Hans-Jürgen Braun.

cont3Dr. Hans-Jürgen Braun | Fotó: Derencsényi István

A debreceni gyár a Continental hetedik gyártóegysége lesz Magyarországon, mellyel a Continental az európai piacra szánt elektronikai alkatrészek előállítását kívánja növelni. Kezdetben a Continental Transmission és Sensors&Actuators üzletágának termékeit állítják elő a telephelyen, melynek alapterülete 7 ezer négyzetméter lesz, és ezzel párhuzamosan 450 új munkahely jön létre.

A Continental AG-ról

A Continental útmutató technológiákat és szolgáltatásokat fejleszt a fenntartható és hálózatba kapcsolt személy és áruszállítás számára. Az 1871-ben alapított technológiai vállalat biztonságos, hatékony, intelligens és elérhető megoldásokat kínál a járművek, gépek, a közlekedés és a szállítmányozás számára. A Continental együttes forgalma 2017-ben elérte a 44 milliárd eurót. Jelenleg a cégcsoport több mint 243 000 alkalmazottat foglalkoztat 60 országban.

A Continental Magyarországon

A Continental a világ egyik vezető technológiai vállalata, Magyarországon hat gyárral és egy gumiabroncs kereskedelmi képviselettel és logisztikai központtal van jelen és a bérelt munkaerővel együtt mintegy nyolcezer munkavállalót foglalkoztat. A Continental folyamatosan és nagy mértékben járul hozzá a közlekedés biztonságának javításához és a globális klímavédelemhez. Mindezt teszi fékrendszerek, hajtómű- és futómű-komponensek műszerezés és infotainment megoldások által, valamint a járműelektronika, gépjárműabroncsok és műszaki elasztomer-termékek gyártásával és szállításával.

cont4Fotó: Derencsényi István

A Continental AG öt divíziója (Interior, Chassis & Safety, Powertrain, ContiTech, Tyre) végez gyártó-, szoftverfejlesztési és kereskedelmi tevékenységet Budapesten, Veszprémben, Szegeden, Makón, Vácott, Nyíregyházán valamint Budaörsön. A vállalat 2018. májusában Budapesten nyitotta meg mesterséges intelligencia központját, debreceni elektronikai gyárának zöldmezős beruházása 2018. harmadik negyedévében kezdődik. A gumiabroncs üzletág 1991 óta képviselteti magát a magyar piacon értékesítési irodával és disztribúciós raktárral. (X)