Letette a hivatali esküt a Fülöp-szigetek új elnöke

Letette hivatali esküjét szerdán a Fülöp-szigetek új elnöke. Beningo Aquino a szegénység, és a korrupció elleni küzdelmet nevezte legfontosabb feladatának a beiktatási ünnepségen, amelyen a rendőrség adatai szerint félmillió ember jelent meg.

“Legfontosabb feladatunk, hogy őszinte és hatékony kormányzással kiemeljük a nemzetet a szegénységből” – jelentette ki manilai beiktatási beszédében a Fülöp-szigetek új elnöke. Beningo Aquino a korrupció elleni küzdelmet helyezte programjának középpontjába, és megfogadta, hogy nem él vissza az őt megválasztó emberek belé vetett bizalmával.

Aquino magabiztosan nyerte meg a májusban tartott elnökválasztást

A Fülöp-szigetek új elnöke megismételte az elődjének szánt figyelmeztetést, hogy ki fogják vizsgálni a Gloria Arroyo elnöksége alatt elkövetett korrupciós ügyeket. “Nem lehet megbékélés igazságszolgáltatás nélkül” – jelentette ki az új elnök.

Aquino magabiztosan nyerte meg a májusban tartott elnökválasztást. Az ötvenéves agglegény sikerét többek között szüleinek köszönhette, akiket máig mélyen tisztelnek az országot diktátorként iránytó Ferdinand Marcos elűzésében játszott szerepükért. Aquino anyja hat éven át volt az ország elnöke, és megvesztegethetetlen vezetőként emlékeznek rá.

– Független Hírügynökség –