Létavértesi GTA: elvitte egy körre ismerőse kocsiját, majd összetörte, és otthagyta az út közepén

Létavértesi GTA: elvitte egy körre ismerőse kocsiját, majd összetörte, és otthagyta az út közepén
© Fotó: police.hu
Létavértes – Barátnőjét látogatta meg Debrecenben, a visszaúton történt a baleset. A 19 éves fiúnak jogsija sem volt.

A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság Létavértesi Rendőrőrse jármű önkényes elvétele bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást egy 19 éves férfival szemben.

Egy férfi tett bejelentést március 21-én 23 óra körül a rendőrségre arról, hogy Fordjával létavértesi háza előtt leparkolt úgy, hogy slusszkulcsot benne hagyta, az autóval pedig valaki elhajtott.

A rendőrök a helyszínre mentek, ahol széleskörű adatgyűjtést végeztek, amelynek eredményeként azonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható H. Istvánt. A nyomozás adatai szerint a helyi férfi ismerte a sértettet, és ki akarta próbálni az ingatlan előtt hagyott autót, ezért beült, és azzal Debrecenben meglátogatta barátnőjét.

H. István a látogatást követően a gépkocsival Létavértes irányába közlekedett, amikor feltehetőleg nem megfelelően választotta meg a jármű sebességét, és egy szalagkorlátnak csapódott.

l3

Fotó: police.hu

A balesetben az autó összetört, így azt H. István otthagyta, és gyalog indult tovább Létavértesre.

A gyanúsítottnak másnap tudomására jutott, hogy a rendőrök keresik, ezért önként feladta magát a Létavértesi Rendőrőrsön. A nyomozók a 19 éves férfit gyanúsítottként hallgatták ki, aki beismerő vallomást tett, valamint megállapították, hogy H. István nem rendelkezik vezetői engedéllyel.

l2

Fotó: police.hu

A rendőrség a férfival szemben folytatott nyomozást április 3-án befejezte és az ügyben keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal továbbította a járási ügyészség részére.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –