Létavértesen volt a végállomás

Létavértesen volt a végállomás
Létavértesen volt a végállomás - © Fotó: police.hu
Hajdú-Bihar – Szabadnapos rendőr vette észre a két illegális migránst a menetrend szerint közlekedő helyközi autóbuszon.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2014. június 8-án 5 óra 30 perc körüli időben egy szabadnapos rendőr utazott az Álmosd felől Debrecen irányába közlekedő autóbuszon, amikor a kokadi autóbuszmegállóban észrevett két gyanúsan viselkedő férfit, akik felszálltak a buszra. Markocsány Tamás r. főtörzsőrmester megfigyelte, hogy a külföldi férfiak Debrecenig vásárolták meg a menetjegyüket, majd telefonon értesítette a Létavértesi Határrendészeti Kirendeltséget.

A bejelentést követően a rendőrök a létavértesi buszmegállóban leszállították a járműről az albán állampolgárokat, akiket igazoltattak. Az intézkedés során az egyenruhások megállapították, hogy a 20 és 27 éves albán férfiak nem tudják igazolni Magyarországon való jogszerű tartózkodásukat. A járőrök kérdésére a két férfi elmondta, hogy Kokadnál a zöldhatáron keresztül léptek az ország területére és Nyugat-Európába akartak volna eljutni.

Az egyenruhások a két albán férfit tiltott határátlépés szabálysértés elkövetése miatt elfogták és előállították a Létavértesi Határrendészeti Kirendeltségre, ahol meghallgatásukat követően 2014. június 9-én kitoloncolták őket az országból.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –