Sok éves igény valósult meg

Akt.:
Kapornai Judit, Vályiné Pápai Viola, Menyhárt Károly, Vályi Éva
Kapornai Judit, Vályiné Pápai Viola, Menyhárt Károly, Vályi Éva - © Turóczi Barnabás
Létavértes – Nem kell tovább a tanulóknak télen-nyáron az udvaron át kijárni a mosdóba. Megújultak a vízköves csempék, modernebbek a csapok, korszerűbb a világítás.

Október 9-én ünnepélyes projektzáró ünnepség helyszíne volt az Irinyi János Általános Iskola Kassai utcai épülete. A Széchenyi 2020 EFOP keretében, az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával „Az állami fenntartású köznevelési intézmények tanulást segítő tereinek infrastrukturális fejlesztése Létavértesen” című pályázat keretében épületbővítés, vizesblokk-korszerűsítés, tornatermi öltöző felújítása, belső nyílászárók cseréje és néhány eszköz beszerzése valósult meg.

leta1Kapornai Judit, a tankerület igazgatója; Vályiné Pápai Viola, az iskola igazgatója és Menyhárt Károly polgármester | Fotó: Turóczi Barnabás

Az átadó ünnepségen Kapornai Judit, a 43 település 125 intézményének működtetését végző Berettyóújfalui Tankerületi Központ igazgatója elmondta, hogy a Hajdú-Bihar Megyei Fejlesztési Ügynökség által készített pályázatokból mind a 16 támogatásban részesült, közöttük a létavértesi is.

A 26 milliós beruházás kivitelezője a TÖMB 2002 Kft. volt. A munkálatokat úgy ütemezték, hogy döntő része a nyári szünidőre essen.

Az önkormányzattal kialakított kölcsönösen jó kapcsolatnak köszönhetően további kiegészítő felújításokra is sor kerülhetett.

leta3Fotó: Turóczi Barnabás

Az oktatás korszerű infrastrukturális feltételrendszerének megteremtését szolgálja, hogy pályázatok segítségével nemrég több tanintézményben napelemek működhetnek – mondta Menyhárt Károly polgármester. Jónak és sikeresnek tartja a tankerület, az iskolák és az önkormányzat között meglévő együttműködést. Reményei szerint rövidesen újra partnerek lehetnek az intézmények korszerűsítésében, nevezetesen a geotermikus energia hasznosítása területén.

– Turóczi Barnabás –Létavértes.
HAON.HU


hirdetés