Reformációról diák módra, vidáman

Diákok a döntőben.
Diákok a döntőben. - © Fotó: Kővári Emese
Létavértes – Ismétlésként a Nagytemplomban jártak, majd vetélkedtek a tanulók.

A Vértesi Református Egyházközség a Reformáció 500. évfordulója alkalmából az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával még idén áprilisban meghirdette a Tiszántúli Református Egyházkerületek és a határon túli Érmelléki Egyházkerületek felső tagozatos diákjai számára a Reformáció 500. című többfordulós vetélkedőt. A verseny célja az volt, hogy a diákoknak lehetőséget biztosítsanak a reformáció alaposabb megismerésére játékos és kreatív feladatokon keresztül. A verseny májustól szeptemberig kétfordulós, levelezős formában zajlott, melyet a hétvégén rendezett 3 napos döntő zárt.

Vendégek a Partiumból

A döntőnek a Vértesi Református Egyházközség fenntartásában működő Bihari Jurtatábor, illetve a Rozsnyai István Muzeális Gyűjtemény adott otthont, ahova a 20 regisztrált csapatból kilenc jutott tovább hét településről. A döntő kezdő napján pénteken a háromfős csapatok és kísérőik a szálláshelyek elfoglalása után játékos formában ismerkedtek meg egymással, majd a Debrecenből érkezett Fabula et Figura Műhely báb­előadása követett. Az első este filmnézéssel, játékkal zárult.

ref
Az első helyezett csapat. Fotó: Kővári Emese

Szombat délelőtt a csapatok ismétlés gyanánt a debreceni Nagytemplomot nézhették meg egy igazán gazdag tárlatvezetéssel, majd visszautazva Létavértesre kezdetét vette a döntő. A feladatokat az előre kiküldött olvasnivaló alapján állították össze a szervezők. A döntőn közreműködött a Híd-Építők ifjú kórus Székelyhídról. A vetélkedőt szombat este a tábortűz körüli éneklés zárta. Vasárnap Istentiszteleten vehettek részt a csapatok a Vértesi Református templomban, majd tárlatvezetésen a Rozsnyai Gyűjteményben.

HBNLétavértes.
HAON.HU


hirdetés