Létavértes – Választási csere

Szabó Gyula, Monostorpályi jegyzője kapott megbízást a létavértesi helyi választási iroda vezetői feladatainak ellátására 2006. augusztus 31. napjával – közölte érdeklődésünkre Vasas Lászlóné, a megyei területi választási iroda vezetője.

Az iroda élén azért következett be váltás, mert a helyi választási iroda vezetője a választási törvény rendelkezéseinek megfelelően bejelentette, hogy polgármester jelöltként kíván indulni a helyhatósági választáson. Ezt követően a választási feladatok irányításával a polgármesteri hivatal munkatársát bíztam meg – tudatta Vasas Lászlóné.

Az induló jelöltek közül többen felvetették, hogy nem szerencsés az, ha a választási irodát olyan személy vezeti, aki a hivatali feladatok tekintetében a polgármester jelöltként induló jegyző irányításával dolgozik. A létavértesi helyi választási iroda a feladatait szakszerűen látta el, de a választási eljárásban ahhoz is fontos érdekünk fűződik, hogy az iroda tevékenységét a választópolgárok, a jelöltek bizalma övezze – indokolta a döntést a megyei vezető.