Nagyvilág

2008.04.22. 20:13

Változás az Európai Bizottságban

<p>Az Európai Bizottság (EB) új olasz tagja a közlekedési tárcáért felel majd. Az EB elnöke, José Manuel Barroso kedden szóvivője útján jelentette be döntését, hogy amennyiben a bel- és igazságügyért felelős Franco Frattini kormányszerepet vállal Silvio Berlusconi olasz kormányában (amely lényegében biztosra vehető), akkor területét az EB francia alelnöke, Jacques Barrot veszi át. <BR /></p>

Barroso így kívánja biztosítani a testület zökkenésmentes munkáját, egyszersmind láthatóan nem akarja az egyik legfontosabb tárcát egy "kezdő" kezébe adni.

Frattini múlt héten fizetés nélküli szabadságot vett ki, hogy részt vegyen a kormányalakítás munkájában. Római értesülések szerint a külügyi tárcát irányítja majd. Hogy ki lesz brüsszeli utódja, arról egyelőre csak találgatások folynak, felmerült az Európai Parlament egy olasz képviselőjének a neve is, de a döntést nyilvánvalóan csak az olasz kormány megalakulását követően hozzák meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!