Letartóztatták a brutális gyilkosság miatt gyanúsított lengyel könyvtárost

Varsó – Letartóztatták csütörtökön Máltán a brutális gyilkosság elkövetésével gyanúsított, európai körözés alatt álló lengyel könyvtárost – számolt be róla a varsói kerületi ügyészség szóvivője.

A 27 éves könyvtáros, Kajetan Poznanski ellen azután adták ki Europol-körözést, hogy a tűzoltók egy felgyújtott varsói lakásban folytatott vizsgálatok során egy lefejezett nő maradványaira bukkantak. A nyomozás során kiderült: az áldozat egy fiatal nyelvtanárnő, aki lakásán adott olaszórákat. Poznanski a gyanú szerint ott fejezte le szamurájkarddal, a holttestet taxival szállította el saját otthonába, amelyet később felgyújtott. A tett után külföldre szökött.

Poznanskit szerdán vették őrizetbe Málta fővárosában, La Valettában. Máltai rendőrök fogták el, lengyel nyomozók jelenlétében. Lengyelországnak való kiadatása néhány héten belül várható – számolt be róla a varsói ügyészség szóvivője.

A lengyel rendőr-főkapitányság a szerdai őrizetbe vétel után közölte: Poznanski valamelyik észak-afrikai országba készült továbbutazni Máltáról, ahova Németországon és Olaszországon keresztül jutott el. Ezt az útvonalat és máltai tartózkodási helyét az általa hagyott “telekommunikációs nyomok” révén tudták azonosítani.

A gyanúsított eddig nem szerepelt a lengyel bűnügyi és pszichiátriai nyilvántartásokban. Miután Lengyelországba érkezik, pszichiátriai vizsgálatnak vetik alá. Az ügyészség szerint ha bebizonyosodik bűnössége, életfogytiglani szabadságvesztéssel is büntethetik.

– MTI –