Letartóztatásban a miskolci lépcsőházi mobilos rabló

Akt.:
Illusztráció - Letartóztatásban a miskolci lépcsőházi mobilos rabló
Illusztráció - Letartóztatásban a miskolci lépcsőházi mobilos rabló
Miskolc – A Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája egy hónapra elrendelte a letartóztatását annak a fiatalkorú gyanúsítottnak, aki a rendelkezésre álló adatok szerint egy gyermeket rabolt ki Miskolcon.

A gyanúsított férfi október 19-én pénteken kora délután bement a sértett után a Miskolc Andrássy úton lévő egyik társasházba, ahol a sértettől a pontos idő után érdeklődött. A sértett a zsebéből elővette a mobiltelefonját, ekkor a gyanúsított rátámadt, megszorította a nyakát, majd elvette a telefonját. Távozásakor megfenyegette a sértettet, hogy megfojtja, ha az esetről beszélni mer.

A gyanúsítottal szemben rablás miatt indult büntetőeljárás. A bűncselekmény akár 8 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető. A bíróság végzése szerint a gyanúsított szabadságának korlátozása indokolt, mert a várható büntetés mértéke miatt fennáll a veszélye annak, hogy a hatóságok elől megszökne, elrejtőzne; és alappal lehet tartani attól is, hogy a sértettet megfélemlítené, vallomását befolyásolná. A szökés és az eljárás befolyásolásának megakadályozására kizárólag a letartóztatás alkalmas, az eljárás eredményessége a gyanúsított szabadságának csekélyebb korlátozásával járó egyéb intézkedéssel nem biztosítható, ezért a bíróság a gyanúsított letartóztatását elrendelte.

A bíróság döntését az érintettek tudomásul vették.

ÉM


Illusztráció
Miskolc - Néhány órán belül elfogták a fiatalkorút, aki erőszakkal elvette egy gyermek mobiltelefonját. Egy miskolci társasház lépcsőházában kérdezett meg az óra állásáról egy 11 éves gyermeket egy 17 éves fiú, október 19-én 14 óra 40 perc körül. A gyermek a telefonját megnézve közölte az időpont...