Letarolta a vihar Téglást

Letarolta a vihar Téglást
Téglás – Gyakorlatilag áram nélkül vagyunk. Minden második ház sérült, legtöbbről elvitte a tetőt a szél – összegezte a károkat Czibere Béla, Téglás polgármestere hétfőn este hét órakor.

– A református templom bádogborítását és a tornacsarnok lemezburkolatát is elvesztettük, utóbbi épület így be is ázott. Fák dőltek az utakra és megrongálták, a Stadion utcán végig leszaggatták a villanyvezetékeket. A házakról nem egyszerűen a cserepeket sodorta le, hanem szétszedte, a szarufákkal együtt vitte, szinte felrobbantotta a szél a födémeket – érzékeltette a vihar erejét a polgármester.

Az életveszély elhárítása a legfontosabb

Beszámolt arról, hogy számos tűzoltó, polgár- és katasztrófavédelmi szakember dolgozik a helyszínen, illetve saját erőiket is mozgósították, elsőként az életveszély elhárítása a feladat. A védelem embereitől a tetők átmeneti helyreállításához fóliát is kértek, mert az helyben egykettőre elfogyott.

– Munkatársaink most házról házra járnak, tájékozódnak, összeírják a károkat, felmérik, milyen segítségre van szükség – mondta a polgármester, hozzátéve, hogy kissé hiányolja az E-ON szakembereinek jelenlétét, bár tudja, hogy a 4-es út mentén végig komoly károkat okoztt a vihar az áramszolgáltatásban. HBN

Megyei összefoglaló:  Hatalmas viharkárok Hajdú-Bihar megyében