Letölthető a villámgyorsan induló, ingyenes operációs rendszer

Letölthető a szabad forráskódú Ubuntu 10.04 LTS. Az operációs rendszerről az hírlik, hogy a fejlesztők számos egyéb újdonság mellett képesek voltak 10 másodperc alá szorítani a betöltési időt. Próbálja ki, töltse le!

Friss képek a rendszerről

Mi van benne?

Ezúttal is rengeteg friss és új csomagot kapunk  az Ubuntu fejlesztőitől. Ez nem csak a már meglévő csomagok új verzióit jelenti, hanem sok új alkalmazás megjelenését is – olvasható az Ubuntu magyar közösségének oldalán.  

 

Ebben a kiadásban a GNOME asztali környezet legújabb stabil verziója, a GNOME 2.30 kapott helyet. A Lucid Lynxből teljes egészében el lesz távolítva a hal csomag, így gyorsabb lesz a rendszerindulás ( előzetes ígéretek szerint 10 mp alatt lesz)  és leállás, valamint a felfüggesztésből történő visszatérés.

A rendszerindulás a Plymouth technológiának köszönhetően látványosabbá és gyorsabbá válik, mint korábban A panelen megjelenő értesítések immáron szebb, egységes stílust követnek.

Új grafikus témák

Ebben a kiadásban mutatkozik be először a két új grafikus téma, az Ambiance és a Radiance. Ezzel párhuzamosan bekerült az új háttérkép és sok új ikon is. Mindez az Ubuntu nemrégiben megújult arculatához igazodik.

Az operációs rendszert letölthetik ide kattintva.

Nézze meg videón mit tud az új Ubuntu 10.04LTS béta verziója


Előzmények:

Új operációs rendszer a láthatáron

( előzetes ígéretek szerint 10 mp alatt lesz)