Leszúrta feleségét a féltékeny férj, a nő azonnal meghalt

Akt.:
Leszúrta feleségét a féltékeny férj, a nő azonnal meghalt
Debrecen, Nyíregyháza – A Debreceni Ítélőtábla Dr. Balla Lajos vezette tanácsa helybenhagyta a Nyíregyházi Törvényszék ítéletét.

Az első fokon eljárt Nyíregyházi Törvényszék 2015 novemberében O. C. I. vádlottat emberölés és kiskorú veszélyeztetése bűntette miatt életfogytig tartó fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. A vádlott legkorábban 25 év elteltével bocsátható feltételes szabadságra. Az ítélet ellen a vádlott és védője enyhítésért, és eltérő jogi minősítés, erős felindulásban elkövetett emberölés bűntette megállapítás érdekében fellebbezett.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott és felesége S. N. sértett 2004-ben költöztek vissza Magyarországra, előtte többnyire Írországban dolgoztak. 2003-ban született gyermekük, O. J. sértett. A vádlott gyakran játszott különböző szerencsejátékokat, azonban ezt a sértett nem tolerálta, emiatt gyakran veszekedtek.

2010-ben nyíregyházi vállalkozásuk válságba került, a felvett hitel törlesztése is egyre nehezebb volt, azért 2011-ben a vádlott ismét Írországba ment dolgozni. Azonban ismét szerencsejátékozni kezdett, később kiderült, hogy több millió forintnyi tartozása halmozódott fel. A sértettnek megrendült a férjébe vetett bizalma, viszonyt kezdett egy másik férfival és a férjének felvetette a válás lehetőségét. A vádlott 2012 szeptemberében jött haza Írországból, a feleségével napi szinten vitatkoztak. Egyre biztosabb lett abban, hogy a sértettnek van valakije. Kérdőre vonta az asszonyt, aki minden tagadott. Az esti órákban a vádlott a szobájába küldte kislányát és megkérte arra is, hogy akkor se menjen a nappaliba, ha kiabálást hall.

A vádlott újra kérdőre vonta a sértettet, aki kijelentette, hogy el akar válni. A férfi ekkor ököllel többször megütötte az asszonyt, aki még át tudott menni a konyhába. A vádlott követte őt és magához vett egy konyhakést. A nappaliba visszatérve a vádlott egy kerámiatállal fejbe vágta a nőt, aki a földre került. A veszekedést meghallották a szomszédok, akik bekiabáltak hozzájuk, hogy hagyják abba a hangoskodást. Időközben a kislányuk is kijött és látva hogy az anyját bántalmazza az apja, visítva segítségért kiabált.

A szomszéd lakó folyamatosan nyomta a lakás csengőjét, a kislány kinyitotta a lakás ajtaját. A vádlott ekkor már a sértett mellkasán ült kezében egy késsel. Majd a kislány mögé került és hátulról kitolta a lakás előtti folyosóra, majd visszazárta az ajtót. Ezután a vádlott a nála lévő konyhakéssel többször megszúrta feleségét a nyakán, majd egy másik késsel is nagy erővel megszúrta az asszony nyakát. A sértett a helyszínen meghalt. Életét az idejekorán érkező szakszerű orvosi segítség sem menthette volna meg.

– Debreceni Ítélőtábla –


A nyíregyházi gyermek látta, amint apja lemészárolja anyját egy késsel
Nyíregyháza – Az apa nyomatékosan megkérte a gyereket, hogy akkor se jöjjön le az emeleti gyerekszobából, ha kiabálást hall. A gyermek mégis lement, és szörnyű látványban volt része, ami a bíróság szerint egész életére kiható nyomokat hagyhat. A férfit életfogytiglanra ítélték.