Leszólítós trükkel támadtak a csalók: bizalmukba férkőzve fosztották ki az idős házaspárt

Debrecen – A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség kifosztás bűntette miatt emelt vádat a két román férfi ellen a Debreceni Járásbíróságon.

A felnőtt és a fiatalkorú román férfiak jó egzisztenciájú vállalkozóknak adták ki magukat, felső kategóriás gépjárművel közlekedtek, amikor 2016. február 15-én, a délelőtti órákban Debrecenben megállították a gyalogosan közlekedő 83 éves sértettet.

A beszélgetés során a férfi bizalmába férkőzve felajánlották, hogy a közeli településen lévő lakóhelyére viszik gépkocsival és ott átadják részére a kb. 1 millió forintot érő műszaki cikkeket, melyek kiállítási darabok, és azokat nem kívánják magukkal vinni Törökországba.

A vádlottak a sértett lakásában viselkedésükkel, kommunikációjukkal elnyerték a férfi 80 éves feleségének a bizalmát is, majd úgy irányították a beszélgetést, hogy a sértettek maguk mutatták meg, hol tartják a pénzüket, értékeiket.

A vádlottak az idős házaspár figyelmét elterelve, 150,400 forint értékben készpénzt és aranyékszert loptak el, majd távoztak a helyszínről.

A bűncselekménnyel okozott kárból az eljárás során a vádlottak 150,000 forintot megfizettek.

A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlottak ellen 1 évtől 5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő kifosztás bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. Az ügyészség a vádiratban végrehajtandó szabadságvesztés büntetés kiszabását, közügyektől eltiltás mellékbüntetés alkalmazását és kiutasítás elrendelését indítványozta.

– Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség –

Címkék: ,hirdetés