Leszakadt faágak okoztak gondot Hajdú-Biharban

Akt.:
Illusztráció
Illusztráció
Hajdú-Bihar – Tűzesethez, leszakadt fákhoz és vezetékekhez riasztották szombaton a katasztrófavédelem munkatársait megyénkben.

Szombaton Debrecenben, az Erzsébet utcában egy játszótéren egy tizenöt méteres fa egyik ága lehasadt, mely a kerti játékokat megrongálta, tájékoztatta lapunkat a megyei katasztrófavédelem illetékese. Elmondta, a debreceni hivatásos tűzoltók a faágat eltávolították.

A Borbíró térre is vonultak a megyeszékhely tűzoltói, ott egy harminc méter magas fa tíz méteres ága szakadt le parkoló autók közzé. A járművekben anyagi kár nem keletkezett. A tűzoltók motoros láncfűrésszel és kéziszerszámokkal dolgoztak.

Hosszúpályiban, a Nyíl utcában egy szabadtéri mellékhelyiség, mögötte pedig egy műanyag kuka lángolt szombat hajnalban. A létavértesi önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral oltották el a tüzet.

Kora délután egy villanyoszlop vezetéke szakadt le Hajdúnánáson, a Fürdő utca végén. Az oszlop alatti száraz fű tíz négyzetméteren meggyulladt. A hajdúnánási hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal oltották el a tüzet.

Hajdúböszörményben, a Hétvezér utcában egy családi ház szigetelését a szél megbontotta szombaton délután. A hajdúböszörményi hivatásos egység dugólétra segítségével és kéziszerszámokkal távolította el a leszakadt részeket.

Másfél hektár száraz avar égett le szombat késő este Vámospércsen, a régi fatelepnél. A debreceni és a nyíradonyi hivatásos tűzoltók oltották el a lángokat három vízsugárral és kéziszerszámokkal.

Éjfél előtt a debreceni hivatásos tűzoltókat riasztották a Horgász utcába, ahol két kuka gyulladt ki. A tűzoltók kiérkezésére az ott lévők a lángokat eloltották. Nagyobb anyagi kár keletkezett.