Lesz pénz közlekedési fejlesztésekre

Akt.:
Debrecen – A vártnál jóval többen, 1733-an töltötték ki azt az internetes kérdőívet, amelyet a debreceni önkormányzat azért tett közzé a közelmúltban, hogy felmérje, a polgárok szerint milyen közlekedési fejlesztésekre lenne szükség – számolt be egy keddi sajtótájékoztatón dr. Barcsa Lajos alpolgármester.

Az eredményről elmondta: míg a gyakran gyalog közlekedők a járdák állapotát kifogásolták, addig a biciklisek már nem elsősorban újabb kerékpárutakat, hanem több kerékpártárolót szeretnének. (Az elmúlt években több mint 80 kilométerre nőtt a debreceni kerékpárút hálózat hossza – tette hozzá az alpolgármester.)

Azok akik a tömegközlekedési eszközöket használják a felmérés szerint sokallták a jegy- és bérlet árakat, valamint arra panaszkodtak, hogy néha nem a menetrend szerint járnak a buszok, villamosok, trolik. Az autósok leginkább a rosszul programozott zöldhullámokra panaszkodtak.

– Láthatóak azok a források amelyekből ezeket a problémákat majd meg tudjuk oldani – hangsúlyozta az alpolgármester.

További részletek később.

HBN-OCs


Sokakat megkérdezve

Az önkormányzat vezető kíváncsiak arra, hogy milyen közlekedési fejlesztéseket látnának szívesen a debreceniek. Az ötleteket az úgynevezett fenntartható mobilitási tervbe gyűjtik össze, melynek kidolgozására munkacsoportot állítottak össze a testületbe szakmai és a civil szervezeteket, sőt nagy munkaadókat is meghívtak. Így egyebek mellett képviselteti magát a rendőrség, a Klik, a DV Parking Kft, a Látássérültek Egyesülete, a Kerékpáros Klub, a Derke, a Magyar Turizmus Zrt., a MÁV Start, az FAG, az NI és a TEVA.