Helyi közélet

2014.05.22. 12:12

Úgy kell az árok, mint egy falat kenyér

Derecske - A belvíz- és csatorna­problémák nem függenek össze, de együtt jelentkeztek.

Derecske - A belvíz- és csatorna­problémák nem függenek össze, de együtt jelentkeztek.Az elmúlt szombati nagy esőzést követően úszott Derecske – értesültünk olvasóinktól, akik értetlenkedve fogadták, hogyan történhetett ez, amikor nemrég adták át a csapadékelvezető rendszer újabb elemét. Az általuk a sátorkerti településrészen készített képeken az is látszik, hogy a Semmelweis utca elejétől a Viola utca végéig járdától járdáig ért a víz, az árkok színültig teltek, a szennyvízcsatorna-bekötések mindenütt beszakadtak.

Tudnak a problémáról

– A vízelvezetés a településen nem teljes mértékben megoldott, ezt kommunikáltuk is a legutóbbi projektzárón: még egy pályázat hiányzik a teljes rendszer kiépüléséhez. A Viola utca végén, jobb oldalt, mint ahogyan a fotón is látható, nincs vízelvezető árok. Viszont az utca bal oldalán van, ez a fotón nem látszik, mint ahogyan az sem, hogy ott állt-e a víz. A Semmelweis utcáról érdemes tudni, hogy az utca elején, a társasházak előtt, azok megépítését követően szűnt meg az árok, helyén parkolókat létesítettek – tájékoztatott Bakó István polgármester. A városvezető hozzátette, a csatornabekötések állapota viszont nem ­függhet össze a vízelvezetéssel. Látható, hogy a ­szennyvízcsatornázást végző kivitelező nem végzett alapos földtömörítést és vákuumozást a munkálatok után, ezért szakadt be a talaj. – Erről a problémáról tudunk, már jeleztük, hogy mihamarabb oldja meg – folytatta.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában