Lesz emléktábla a városháza falán

Még kérdés, hogy kívül vagy belül lesz a tábla
Még kérdés, hogy kívül vagy belül lesz a tábla - © Fotó: Matey István
Debrecen – Hamarosan az önkormányzati rendszer indulásának 25. évfordulójára emlékeztető tábla kerül a Régi Városháza falára.

A kezdeményező Civil Fórum Debrecen Egyesület ennek kapcsán azt is szeretné, ha az elmúlt negyedszázad önkormányzati képviselőinek nevét is feltüntetnék a táblán úgy, hogy a jelenlegiekét nem.

Dr. Papp László polgármester a minap megtartott közgyűlésen tiszteletre méltónak tartja a javaslatot, de az 1843-ban épült Régi Városháza felújítása miatt a megvalósítást későbbre halasztaná. Hangsúlyozta, hogy a külső renoválás után belső felújítás következik, amelynek során meg szeretnék jelölni például, hogy hol lakott a házban a szabadságharc idején Kossuth, vagy hol tárolták a Szent Koronát. Szintén hiányosság, hogy nem az épületben őrzik a város kiváltságlevelét.

Kisebb vita után abban maradtak, hogy a 25 éves évforduló emlékére októberben mégis kitesznek egy kisebb emléktáblát, majd a 200-250 nevet tartalmazó nagyobb táblát a belső felújítás elkészülte után helyezik el.

HBN–OCs
hirdetés