Lesz-e több lassító a zebrák előtt Debrecenben?

Lesz-e több lassító a zebrák előtt Debrecenben?
Hivatalosan is átadták a Csapó- Pacsirta utcák kereszteződésénél lévő gyalogátkelőhely előtti új, csúszásgátló útburkolati rendszert, melynek lényege, hogy felhívja a figyelmet a gyalogosforgalomra, és textúrájának köszönhetően közel felére csökkentse a féktávolságot.

Az országban elsőként elkészített living road nevű  150 négyzetméternyi felülethez hasonlót több országban, például Nagy- Britanniában is alkalmaznak. Az elmúlt évben 11 gyalogost is érintő baleset történt a Csapó- Pacsirta utcák kereszteződésében, a baleseti statisztika alapján választották ki a területet.
A kivitelező cég referencia-munkának szánta a rendszer megépítését, így nem volt anyagi vonzata a városra nézve. A rendszer eladási áráról csupán annyit árultak el,hogy kevesebbe kerül, mint egy közlekedési lámpa kihelyezése. Gábor Zsombor, a városüzemeltetési osztály vezetője elmondta, novemberig a rendőrség figyeli a balesetek alakulását az adott területen, és amennyiben a számok igazolják a kivitelező cég ígéreteit, Debrecen több zebrájánál felbukkanhat majd jövőre a hosszú “lassító”. Amint pedig rendben lesznek a város gyalogátkelői, sor kerülhet a rendszer kanyarokban való alkalmazására is.