Lépfene – Jó állapotban vannak a megfertőződött betegek

Akt.:
Debrecen, 2014. július 4., péntek (MTI) – Jó általános állapotban vannak, várhatóan néhány napon belül elhagyhatják a kórházat a lépfenével fertőzött betegek – tájékoztatta a debreceni Kenézy Kórház infektológiai intézetének főorvosa pénteken az MTI-t.


Várkonyi István intézetvezető közölte: hat beteget kezelnek az intézetben lépfenefertőzéssel, ők antibiotikumot kapnak. A kórházban megfelelően fertőtlenítettek, elvégezték a szükséges higiénés eljárásokat, így a betegek nem jelentenek veszélyt a környezetükre.

A Kenézy kórház infektológiai intézete felkészült esetleges további betegek felvételére is, folyamatos kapcsolatban áll a szakhatósággal – tette hozzá.

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) pénteken közölte az MTI-vel, hogy lépfenefertőzés gyanúja miatt öt Jász-Nagykun-Szolnok megyei ember került kórházba Debrecenbe. A közlemény szerint az elmúlt napokban egy tiszafüredi telepen két szarvasmarhát vágtak le illegálisan. Az állatokról feltételezni lehetett, hogy betegek, de erről az állategészségügyi hatóságot nem értesítették. A kórházba került emberek az illegális vágás során fertőződhettek meg – írták.

– MTI –