Lépéselőnyben az Inter

Lépéselőnyben az Inter
Az utolsó játéknap is szoros eredményeket hozott a BL nyolcaddöntőjének első fordulójában.

Inter – Chelsea 2:1

Több mint érdekesen kezdődött a két bajnokaspiráns meccse Milánóban: a hazai csapat gyakorlatilag az első támadásból előnyhöz jutott Diego Milito révén a harmadik percben. A félidő nagy részében hiába kezdeményezett többet az angol csapat, nem tudtak komoly veszélyt teremteni az Inter kapuja előtt, mindössze egy szabadrúgásból esett kapufáig jutottak Drogba révén, így hátránnyal vonulhattak le a félidőben.

Szemfüles góllal egyenlített a Chelsea bő öt percnyi játék után a második félidőben: Salamon Kalou a tizenhatos előteréből tekert laposan a bal alsóba. Három perc sem telt el a vendégek gólját követően, máris újra az Internél volt az előny, ekkor az argentin Cambiasso szerzett újra vezetést a hazaiaknak. Az eseménydús kezdést követően azonban nem hogy gól nem esett, de még helyzet is alig, így maradt az Inter egygólos előnye a visszavágóra.

CSZKA Moszkva-Sevilla 1:1

Mintha csak lemásolták volna a keddi Olympiakosz – Bourdeaux meccs első félidejét a moszkvai összecsapáson. A vendégcsapat a semmiből góllal vetette magát észre, igaz a vendégek találata most nem az utolsó percben, hanem a félidő közepén esett Negredo révén. Hiába irányított a hazai csapat, támadásaikat rendre pontatlanul fejezték be, amit az is jól mutatott, hogy 7 lövésükből egy sem találta el a kaput az első félidőben.

A második félidő nyílt sisakos és kiegyenlített játékot hozott az előző játékrészhez képest. Az egyenlítés a 66. percben sikerült az orosz csapatnak, González 32 méterről óriási gólt ragasztott Palop kapujába. A győzelmet szintén a hazai csapat szerezhette volna meg a meccs hajrájában, de a meccslabda Necid lábában maradt, Palop óriási bravúrral védte 13 méterről elengedett lövését, ezzel pedig a Sevilla került kényelmesebb helyzetbe.