Lengyel győzelem, hazai ezüstérem a Mikulás Kupán

Az Eötvös DSE csapata
Az Eötvös DSE csapata - © Fotó: Magánarchívum
Debrecen – A díjátadón minden csapat győztesnek érezhette magát.

Szombaton a Debreceni Bolyai János Általános Iskolában rendezték meg szombaton a röpisek számára a Mikulás Kupát. A tizenkilencedik alkalommal megtartott tornán kilenc leány gyermek csapat három hármas csoportban kezdte a mérkőzéseket. A csoportgyőztesek, a lengyel UKS SAN Lesko, az Eötvös DSE „bolyaisokból” álló csapata és a Debreceni Hunyadi János Általános Iskola egy-egy másik csoport második helyezettjével játszott keresztjátékot, de mindannyian megnyerték ezeket az összecsapásokat, így ők játszhattak az 1-3. helyért körmérkőzést.

Először szoros küzdelemben a lengyelek 2–0-ra győztek a „hunyadisok” ellen, majd a házigazdák egy szoros és egy nagy különbségű szettben nyertek a városi riválissal szemben. A Lesko és az Eötvös DSE csatájában mindkét szett kis pontkülönbséggel ért véget, de mivel mindkettőt a lengyel lányok nyerték, így ők vihették haza a legnagyobb kupát. A kizárólag „bolyais” diákokból álló Eötvös DSE legjobb magyarországi csapatként a második helyen végzett. A Debreceni Hunyadi János Általános Iskola tanulói szép bronzéremmel térhettek haza. A rendkívül szimpatikus vajdasági Miroslav Antic Általános Iskola játékosai a negyedikek lettek, ötödik helyen a Hajdúböszörményi Eötvös József Általános Iskola és AMI. végzett, az Eötvös DSE második számú csapata pedig a hatodikként zárt. A 7-9. helyért vívott találkozók megnyerésével a Hajdúszoboszlói Bárdos Lajos Általános Iskola lett a hetedik, a sorban a következő a Hajdúböszörményi Bocskai István Gimnázium volt, míg az életük első tornáján szereplő Füzesgyarmati Kossuth Lajos Általános Iskola zárta a tabellát.

A verseny utáni díjátadáson minden csapat kupagyőztes lett, hiszen minden együttes kupát kapott, és minden játékos idén is ajándékcsomagot vehetett át.

HBNTovábbi hírek a Sport kategóriából

Sporthírek