LENGYEL ELNÖK: vasárnap tartják Kaczynski temetését

LENGYEL ELNÖK: vasárnap tartják Kaczynski temetését
Vasárnap tartják Lech Kacynski lengyel elnök temetését, akit feleségével együtt helyeznek örök nyugalomra – közölte kedden a lengyel elnöki hivatal.

Közben felszállt Moszkvából a lengyel elnök feleségének holttestét szállító repülőgép – közölte egy repülőtéri szóvivő. Az elnöki párt kedden ravatalozzák fel, hogy a gyászolók leróhassák kegyeletüket Kaczynskiék előtt.

Az egyhetes gyászt tartó Lengyelország szombaton tartja Lech Kaczynski, és a többi 95 halálos áldozat hivatalos búcsúztatását. Az elnöki párt egy nappal később, vasárnap fogják eltemetni – közölte a lengyel elnöki hivatal, a lengyel közszolgálati rádiónak nyilatkozva. Kaczynski családja már eldöntötte, hogy hol lesz az elnöki pár sírja, de annak helyét egyelőre nem hozták nyilvánosságra.

Közben a moszkvai Domodedovo repülőtér szóvivője bejelentette, hogy elindult Lengyelországba a Kaczynski feleségének holttestét szállító repülőgép. Maria és Lech Kaczynski holttestét kedden ravatalozzák fel a varsói elnöki palotában.

A Kaczynskit, és több magas rangú lengyel tisztségviselőt szállító Tupoljev 154-es típusú gép szombaton zuhant le Szmolenszk repülőterének közelében, leszállás közben. A katasztrófát senki sem élte túl a fedélzeten lévő 96 ember közül.

– Független Hírügynökség –