Lemondta a válogatottságot Wayne Bridge a Terry-botrány miatt

Lemondta a válogatottságot Wayne Bridge a Terry-botrány miatt
Lemondta a válogatottságot a Manchester City és az angol válogatott védője Wayne Bridge, aki így biztosan nem vesz részt a nyári dél-afrikai világbajnokságon.

A játékos csütörtökön kiadott közleményében azt mondta, hogy bár nagy megtiszteltetés lenne hazája színeiben játszani nemzetközi mérkőzéseken, de az elmúlt hetek eseményei rávilágítottak, hogy pozíciója “tarthatatlan és megosztó” lenne az angol nemzeti tizenegyben.

A balhátvéd a Terry-botrány kapcsán került a figyelem középpontjába. A Chelsea játékosa, John Terry ugyanis Bridge egykori barátnőjével csalta meg feleségét, két gyermeke anyját.

“A csapat érdekében, hogy elkerüljük a figyelmet elterelő súrlódásokat, úgy döntöttem lemondok a válogatottságról” -írta Bride és a legjobbakat kívánta az angol csapatnak a dél-afrikai világbajnokságra.

Így, négy hónappal a világverseny előtt nehéz helyzetbe került az angol válogatott edzője, Fabio Capello. A Wayne-hez hasonlóan balhátvéd válogatott Ashley Cole ugyanis sérült, és nem biztos, hogy felgyógyul időben.

A botrány miatt egyébként Capello elvette a csapatkapitányi karszalagot John Terry-től. A játékos csapata, a Chelsea pedig úgy döntött, hogy ezentúl súlyos szankcióra számíthat az a futballista, aki nem a pályán mutatott játékával kerül az újságok címlapjára.