Lemondott a részeg vezetők ellen küzdő újságszerkesztő

Lemondott posztjáról egy részeg vezetők elleni hadjárata miatt ismert amerikai újságszerkesztő, miután a hétvégén letartóztatták ittas vezetésért – közölte hétfőn a férfi lapja.

Az amerikai Kentucky államban működő újságot korábban erősen kritizálták, amiért nyilvánosságra hozták közéleti személyiségek ittas vezetéses ügyeit, amelyet a most lemondott Mike Alexieff szerkesztőségi cikkben védett meg.

“Az ittas vezetés a fő oka a Kentucky államban történő halálos baleseteknek” – írta Alexieff a 2006-ban megjelent szerkesztőségi cikkében. A férfi ezzel igazolta, hogy miért számolnak be rendszeresen arról, ha közéleti személyiségeket részeg vezetésért tartóztatnak el. A szerkesztő akkor kijelentette: “ha letartóztatnak ittas vezetésért, biztosak lehetnek abban, hogy lesz egy cikk róla az újságban”.

Alexieffet négy évvel később érte utol kijelentése, miután múlt hét szombaton letartóztatták ittas vezetésért, valamint három egyéb, vezetéssel kapcsolatos szabálysértésért. A férfit vasárnap engedték ki a börtöncellájából, és hétfőn be is nyújtotta lemondását a Bowling Green Daily News című lap kiadójának.

– Független Hírügynökség  –